Copyright © All rights reserved by Evers Specials

Privacy beleid

Evers Specials Taugé Assortiment Contact 
Follow us

Europa’s grootste producent en leverancier van taugé en andere kiemgroenten. Door een dagelijkse oogst (7/7) en logistiek in eigen regie wordt versheid constant gegarandeerd.

Evers Specials B.V.

Stationsstraat 33

6515 AA Nijmegen

Holland

Telefoon: +31 (0) 243 / 481 422

Telefax: +31 (0) 243 / 482 140

E-Mail: info@eversspecials.nl

Recepten Recepten
#Transport
Taugé
Recepten
Transport
Taugé

Klanten login

Het kiemproces vindt plaats in grote cellen, onder gecontroleerde omstandigheden. Tijdens dit kiemproces zijn warmte en een hoge vochtigheidsgraad vereist. Het kiemproces duurt 7 dagen waarna de oogst kan beginnen. Allereerst worden de onbruikbare bonenhuid en de wortelpunten van het product verwijderd. Daarna wordt de taugé snel afgekoeld naar 5ºC om de houdbaarheid te bevorderen en een voedselveilige aflevering te waarborgen. Na het afkoelen wordt de taugé verpakt in verschillende hoeveelheden, om vervolgens, gekoeld, naar de klant vervoerd te worden.

Basiscomponenten


Taugé, vers (100 g)

Energie

Kcal

30

Water

g

90

Eiwitten

g

3

Totaal vetten

g

0

Koolwaterstoffen

g

6

Voedingsvezels, totaal

g

2

Suikers, totaal

g

4

MineralenCalcium, Ca

mg

13

Ijzer, Fe

mg

1

Magnesium, Mg

mg

21

VitaminenVitamine C, totaal ascorbinezuur

mg

13

VettenVerzadigde vetzuren

g

0

Enkelvoudig onverzadigde vetzuren

g

0

Meervoudig onverzadigde vetzuren

g

0

Taugé kan op veel manieren verwerkt worden. De meest gebruikte en bekende manier is in de wok, bij de nasi of de bami. Naast het wokken van de groenten is blancheren een interessante manier van verwerking. Dompel de taugé een halve minuut in kokend water en haal het er daarna meteen uit. Op deze manier blijven de vitaminen en mineralen behouden en blijft de taugé lekker knapperig, wat als toegevoegde waarde van een gerecht gezien kan worden.

Een nieuw idee met taugé is Taughetti. Taughetti staat voor het gebruik van taugé als basis van een gerecht. Na het blancheren van de taugé wordt een pastasaus naar keuze toegevoegd en klaar is je koolhydraatarme Italiaanse gerecht! Klik hier  voor meer informatie.

Gebruikswijze

De houdbaarheid van taugé is 4 dagen vanaf productiedatum bij een temperatuur van 7ºC. Bewaar taugé altijd in de koelkast.

De houdbaarheidsdatum staat altijd op de verpakking vermeld.


Bewaren

Gebruik taugé ook eens als garnering in salades en soepen of als basis van een gerecht. Kijk op onze [receptenpagina]voor vernieuwende, lekkere en gezonde recepten met taugé.

#top

Voedingswaarden

Taugé behoort tot de kiemgroenten, het is namelijk de spruit van de mungboon die boordevol plantaardig eiwit, vitaminen en mineralen zit. De mungbonen zijn meestal afkomstig uit China, waardoor de groente een Aziatisch karakter met zich meebrengt en daardoor veel in de Aziatische keuken verwerkt wordt. Naast de verwerking in de Aziatische keuken zijn er veel andere mogelijkheden voor het gebruik van de groente. Kijk daarvoor op onze receptenpagina.

Algemene productinformatie

Losse mungbonen zijn in de winkel moeilijk te verkrijgen. Er zijn mensen die proberen de mungboon zelf te laten ontkiemen. Dit blijkt altijd een moeilijke opgave te zijn wanneer er geen sprake is van controleerbare omstandigheden.  


Kiemproces